fbpx English

Activiteiten

RENDIERTOCHTEN

Mooie rendiertochten door het winterse landschap, een must do activiteit!

Breng een bezoekje aan deze authentieke rendierboerderij en maak een unieke trip met de slee. Je hebt bij deze rendierboerderij de mogelijkheid uit verschillende tochten.

 

Jaakkolan Porotila is de perfecte locatie om dit alles te gaan doen!

 

Vergeet zeker niet tijdig je magische trip te reserveren!

 

 

IJSVISSEN

 

Een echte winterse activiteit voor Lapland is het ijsvissen.

Onze ‘host’ Tuomas is een local die je meeneemt naar de beste plekken om te ijsvissen, hij zorgt ook voor het aangepaste materiaal, warme kleding dien je zelf te voorzien!

 

Graag een individuele langlauf -of wandeltocht met sneeuwschoenen, ook hier gidst Tuomas je graag door de mooie landschappen die Luosto je te bieden heeft.

 

Wil je Lapland ontdekken met een local, neem dan zeker een kijkje op zijn site alpland.swiss

 

 

 

 

LAMPIVAARA AMETHYSTENMIJN

In de amethystenmijn kan je zelf je eigen amethyst delven. Bij aankomst in de mijn krijg je bij een glaasje warm bessensap meer uitleg over de mijn en de amethyst. Nadien is het aan jou om zelf een amethist te gaan delven

Ook de weg naar de amethystenmijn is de moeite. Omdat de mijn in het nationaal park ligt mag je er niet met de auto naartoe. De dichtstbijzijnde parking is 2,5 km naar de mijn. Je kan hier naartoe wandelen of langlaufen in de winter, maar in de winter heb je ook de mogelijkheid om met de ‘sneeuwtrein’ naar boven te gaan.

 

Voor meer info kan je terecht op deze website:amethystmine.fi

 

SANTA PARK 

Een bezoek aan de kerstman in Rovaniemi mag je zeker niet missen.

Je kan hem bezoeken in  Santa Park, een klein indoor park volledig toegewijd aan de kerstman en zijn elfjes, ideaal voor gezinnen met kinderen. Voel je je al iets te groot voor dit park, kan je ook altijd een bezoek brengen aan Santaclaus Village waar je kan shoppen, korte rendiertochten maken, iets lekkers eten en tal van andere dingen.

Meer info kan je hier terugvinden:

 

Santa Park

Santaclaus Village

 

NOORDERLICHT

Wie aan Lapland denkt, denkt meteen aan het noorderlicht. Noorderlicht kan je waarnemen van het moment dat het voldoende donker is, meestal einde augustus tot half april, nadien wordt het niet meer voldoende donker om Noorderlicht te zien. Noorderlicht kan je het beste waarnemen weg van een stad wegens lichtvervuiling en in de buurt van een open vlakte, onze chalet ligt 5km uit het dorp en aan een rivier dus een ideale ligging om het noorderlicht te zien.

 

Foto: Ruben Weytjens

 

SKIEN

LUOSTO

In het skigebied van Luosto heb je de keuze tussen 7 pistes, waarvan de langste 1500 m is. De pistes zijn geschikt voor diegenen die van een ontspannen tempo genieten.

Meer info over de pistes, prijzen en huur materiaal kan je HIER vinden:

PYHA

Op 16 km van Luosto vind je het skigebied van Pyhä Dit skigebied is iets groter dan Luosto en heeft 9 liften en 15 pistes waarvan de langste 1800m is.

Meer info over de pistes, prijzen en huur materiaal kan je HIER vinden: